Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

မာလာငါးေပါင္း (အလြယ္နည္း) အိစံ ဒီတေခါက္ ျမန္မာျပည္ျပန္မွ ညီမတေယာက္ လိုုက္ေကြ်းလိုု ့မာလာငါးေပါင္း စားဖူးတာ။ အ၇မ္းစားလိုု ့ေကာင္းေတာ့ ဒီ...

မာလာငါးေပါင္း (အလြယ္နည္း)


မာလာငါးေပါင္း (အလြယ္နည္း)

အိစံ ဒီတေခါက္ ျမန္မာျပည္ျပန္မွ ညီမတေယာက္ လိုုက္ေကြ်းလိုု ့မာလာငါးေပါင္း စားဖူးတာ။ အ၇မ္းစားလိုု ့ေကာင္းေတာ့ ဒီျပန္ေ၇ာက္ေတာ့ အိမ္မွာလုုပ္စားျကည့္တယ္။ ပထမတခါလုုပ္စားတုုံးကေတာ့ အ၇မ္းငံသြားတယ္။ ဒီတခါလုုပ္စားေတာ့ ဆိုုင္က အိစံစားခဲ့တဲ့ အ၇သာနဲ ့တပုုံစံတည္းထြက္လုုိ ့ သူငယ္ခ်င္းတိုု ့လဲ လုုပ္စားျကည့္၇ေအာင္လိုု ့ပါ။ လုုပ္နည္းက လြယ္ကူျမန္ဆန္ပါတယ္။ မာလာငါး အႏွစ္ထုုပ္ကိုုသုုံးထားတာပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ဆလားဗီးယား ငါး (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ရာငါး - ၁ ေကာင္
၂။ မာလာငါး အႏွစ္ (Comment ပုုံတြင္ျပထားေသာအထုုပ္မွ) - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း (သိုု ့) အထုုပ္ ထဲမွ သုုံးပုုံတပုုံ
၃။ ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ေလွာ္ထားေသာနွမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ သေလာက္
၆။ ပါးပါးလွီးထားေသာ တရုုတ္နံနံ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္သေလာက္
၇။ ဂ်င္း- လက္တဆစ္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေ၇ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း

၁။ ဂ်င္းကိုမညက္တညက္ေထာင္းပါ။ သန္ ့စင္ထားေသာငါးကိုု ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ရ်္ ဂ်င္း အ၇ည္ကိုု အေပၚမွညွစ္ခ်ပါ။ ငါးရဲ ့၂ဖက္လုုံးေပၚ ဂ်င္းရည္ ညွစ္ပါ။ထိုု ့ေနာက္ ငါးကိုု ၁၅ မိနစ္ (သိုု ့) မိနစ္ ၂၀ ခန္ ့ေပါင္းပါ။ ပန္းကန္ထဲတြင္ ေပါင္းထားေသာ ငါးမွ ထြက္လာေသာအ၇ည္မ်ားကိုု သြန္ပစ္ပါ။ (ထိုုအ၇ည္မ်ားတြင္ အညီွနံမ်ားပါသြားပါလိမ့္မည္။)
၂။ မာလာငါးအနွစ္လုုပ္၇န္အတြက္ အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီ၊ မာလာငါးအနွစ္၊ ေရ တိုု ့ကိုု တည္ပါ။အနွစ္မ်ား က်က္ျပီး အ၇မ္းပူလာလွ်င္ မီးဖိုုမီးပိတ္ပီး ေျမပဲ၊နွမ္း၊တရုုတ္နံနံ၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ နွံ ့ေအာင္ေမြွပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ျပဳလုုပ္ထားေသာ မာလာငါးအနွစ္ကိုု ေပါင္းထားေသာ ငါးေပၚဆမ္းပါ။
၄။ အလြန္အရသာရွိျပီး ျပဳလုုပ္ရလြယ္ကူတဲ ့မာလာငါးေပါင္းကိုု ထမင္းပူပူျဖင့္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

(ထမင္းစားဇြန္း= 1 tablespoon= 15ml)

0 comments: