Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

ပုဇြန္ / ဂဏာန္း ဟင္း (cajun style) ဒီနိုင္ငံမွာ နာမည္ျကီးတဲ ့Cajun Style ခ်က္ထားတဲ ့ဟင္းပါ။ Boiling Crab ဆိုတဲ ့ဆိုင္မွာ သြားစားရင္ ၁ နာရ...

ပုဇြန္ / ဂဏာန္း ဟင္း (cajun style)


ပုဇြန္ / ဂဏာန္း ဟင္း (cajun style)

ဒီနိုင္ငံမွာ နာမည္ျကီးတဲ ့Cajun Style ခ်က္ထားတဲ ့ဟင္းပါ။ Boiling Crab ဆိုတဲ ့ဆိုင္မွာ သြားစားရင္ ၁ နာရိီ ေလာက္ တန္းစီျပီးေစာင့္ရတယ္။ စပ္စပ္ေလးမို ့လူျကိုက္မ်ားျပီး ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့လဲ အရမ္းကိုက္ပါတယ္။ ဒီနည္းကို အမျကီးတေယာက္က ေပးလို ့အိမ္မွာ ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္။ အဲဒီ ဟင္းထဲထည့္တဲ ့အမွုန့္ ကို လူျကံုနဲ ့မွာလို ့ရရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းပါတယ္။ အဲဒီ အမွုန္ ့ထဲမွာ အနံ ေတြ အကုန္ပါလို ့ပါ။ ေသးေသးေလးတထုပ္ကို အခါ ၂၀ေလာက္လုပ္စားလို ့ရျပီး အေလးခ်ိန္ကလဲေပါ့ေပါ့ေလး ေစ်းလဲသက္သာလို ့လူျကံုရွိရင္မွာျကည့္လိုက္ေနာ္။ အဲဒီ အထုပ္မရွိရင္ အျခားအစားထိုးနည္းနဲ ့လဲခ်က္လို ့ရပါတယ္။ အခ်ိန္ ခဏေလးအတြင္းမွာ ခ်က္ျပီးနိုင္တဲ ့ဟင္းပါ။ ဆိုင္ေတြက ခ်က္ရင္ေထာပတ္ပဲ သုံးပါတယ္။ အိစံကေတာ့ ေထာပတ္နဲ ့ဆီနဲ ့ကို ေရာသုံးပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ပုဇြန္ - ၂၅ က်ပ္သား (သို ့) ၁ ေပါင္ (ေခါင္းပါေသာပုဇြန္ ကိုသုံးလွ်င္ ပိုစားေကာင္းပါသည္။)
(သို ့)
ဂဏာန္း - ၂ေကာင္
၂။ Louisiana seafood mix (Comment ပုံမွာပါေသာအထုပ္မွ) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(မရွိလွ်င္)
ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံ ၃ပုံ နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ မွုန္ ့ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတပုံ
၃။ ငရုတ္ေဆာ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (အစပ္ျကိုက္လွ်င္ ပိုထည့္နိုင္ပါသည္။)
၄။ အေရာင္တင္မွုန္ ့(paprika) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။)
၆။ သံပုရာသီး - ၁ ျခမ္း
၇။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ ပုဇြန္/ ဂဏာန္း မ်ားျပဳတ္ရန္ အိုးျကီးျကီး တလုံးမွာ ေရေႏြးအိုးတည္ပါ။ ေရေႏြးအိုးထဲတြင္ သံပုရာသီး အ၀ိုင္းလုိက္ ၃ ခုေလာက္ကို ထည့္ရ်္ တည္ပါ။
၂။ ေရေႏြး ပြက္လာလွ်င္ ပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ရ်္ ၃ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါ။ (အခ်ိန္ပိုျပဳတ္လွ်င္ စားလို ့မေကာင္းပါ။)
ဂဏာန္းကို ေတာ့ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂဏာန္းမ်ားကို ခြာရ်္ သန္ ့၇ွင္းထားပါ။
၃။ ျပဳတ္ျပီး သား ပုဇြန္/ ဂဏာန္းမ်ားကိုအိုးထဲမွ ဆယ္ပါ။ (သံပုရာသီးအဖတ္မ်ားပါဆယ္ပါ။) (ျပဳတ္ထားေသာ အရည္မ်ားကို မသြန္ပစ္ပါနဲ့ )

0 comments: