Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

ဝက္နားရြက္သုပ္ ............ ဝက္နားရြက္ကို အမ်ဳိးမ်ဳိးသုပ္စားၾကပါတယ္ ....... သခြါးသီးပါးပါးလွီး ၊ ငရုတ္ဆီနဲ႔စပ္ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ...

ဝက္နားရြက္သုပ္


ဝက္နားရြက္သုပ္ ............

ဝက္နားရြက္ကို အမ်ဳိးမ်ဳိးသုပ္စားၾကပါတယ္ ....... သခြါးသီးပါးပါးလွီး ၊ ငရုတ္ဆီနဲ႔စပ္ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနည္းနည္းထည့္ ျပီး ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ေလးနဲ႔ သံပုရာခ်ဥ္ေလးနဲ႔လည္း သုပ္စားၾကသလို ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငပိမီးကင္ျပီးလည္း အရင္တစ္ခါေပးခဲ့တဲ့ ဝက္အူမၾကီးသုပ္နည္းလိုမ်ဳိးလည္း သုပ္စားၾကပါတယ္ ....... ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ဝက္အူမၾကီးသုပ္နည္းလို သုပ္ထားတာကို အရင္ေပးပါ့မယ္ ...... ေနာက္တစ္ခါက်မွ သခြါးသီး ၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ေလးနဲ႔ သုပ္တဲ့နည္းကို ေပးပါမယ္ ............. ဝက္နားရြက္ဟာ အဆီအသား သိပ္မပါဘဲ အေၾကာႏုေလးေတြသာျဖစ္တဲ့အတြက္ စားရတာ အီမသြားဘဲ အရသာရွိပါတယ္ ........

ဝက္နားရြက္ကို မသုပ္ခင္မွာ ေသခ်ာ အထပ္ထပ္ေဆးေပးဖို႔လိုပါတယ္ ..... အေမႊးေလးေတြပါလာရင္ ေသခ်ာႏႈတ္ေပးရမွာပါ ...... သန္႔စင္ျပီးသား ဝက္နားရြက္ေလးကို ဝယ္တာက ပိုအဆင္ေျပပါတယ္ ..... ဆားေတြ ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ေတြနဲ႔ ေဆးတဲ့အျပင္ကို ေရေႏြးနဲ႔ပါ ေသခ်ာအထပ္ထပ္ ေဆးေပးရမွာပါ .......

ေဆးျပီးသား ဝက္နားရြက္ကို ဂ်င္း၊ ငါးငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ နယ္ျပီး ေသခ်ာျပဳတ္ေပးပါ ....... ေရေႏြးကို ဆူရံုမက မိနစ္ ၄၀ ေလာက္ ျပဳတ္ေပးရမွာပါ ....... က်က္ျပီဆိုတဲ့အခါမွ ဆယ္ျပီး သုပ္ဖို႔ အတံုးေသးေလးေတြ ညွပ္ေပးပါ ....... ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ မွ်င္ငပိေလးကို အိုးကင္းေလးထဲထည့္ျပီး ေလွာ္ေပးပါ ....... ျပီးရင္ေတာ့ ေလွာ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီး ၊ ငပိကို ၾကက္သြန္ျဖဴေလးထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ ...... ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားပါ ....... နံနံပင္ပါေရေဆးျပီး လွီးထားေပးပါ .....

0 comments: