Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

မုန္႔တီ အာပူလွ်ာပူသုပ္ (ရခိုင္သုပ္) အာပူလွ်ာပူအတြက္ ငရုတ္ခ်က္ခ်က္နည္းကို ရခုိင္မုန္႔တီခ်က္နည္းမွာ ေရးေပးျပီးသားပါ ...... ဒီေနရာမွာ...

မုန္႔တီ အာပူလွ်ာပူသုပ္ (ရခိုင္သုပ္)


မုန္႔တီ အာပူလွ်ာပူသုပ္ (ရခိုင္သုပ္)
အာပူလွ်ာပူအတြက္ ငရုတ္ခ်က္ခ်က္နည္းကို ရခုိင္မုန္႔တီခ်က္နည္းမွာ ေရးေပးျပီးသားပါ ...... ဒီေနရာမွာ ျပန္ျပီး အက်ဥ္းခ်ဳံးေရးေပးပါမယ္ ........ ရခိုင္မုန္႔တီအရည္ခ်က္ဖို႔ ငါးေရႊကိုျပဳတ္ ၊ အသားႏႊင္ေပးျပီး အရည္အထပ္ထပ္ညွစ္ထားတဲ့ ငါးမႈန္႔ေတြကို ျပန္သံုးတဲ့အခါ ငရုတ္သီးအႏွစ္ခ်က္ဖို႔ နည္းနည္းခ်န္ထားေပးခဲ့ပါ ......... ရခိုင္သုပ္ နဲ႔ လွ်ာပူ အာပူအတြက္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ျပဳတ္ထားေပးပါ ... ျပီးရင္ေထာင္းလိုက္ပါ ... ၾကက္သြန္ျဖဴနည္းနည္း၊ ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ ငါးအသားဖတ္ကိုထည့္၊ ဟင္းခ်ဳိနည္းနည္းခပ္ထည့္ျပီးခ်က္လိုက္ပါ ....... ငရုတ္ေကာင္းနည္းနည္းထည့္ေပးပါ ........

ျပဳလုပ္ပံု
မုန္႔ဖတ္ကို သုပ္မယ့္ ခြက္ထဲထည့္ပါ ......
ခ်က္ထားတဲ့ငရုတ္သီးအႏွစ္ကို မိမိအစပ္ၾကိဳက္တဲ့အေပၚမူတည္ျပီးထည့္ပါ .......
ရခိုင္အာပူသုပ္မွာ ဆီက်က္လံုးဝမထည့္ပါ ......
(တခ်ဳိ႕တေလေလာက္သာ ဆီက်က္ထည့္ျပီးလည္း စားၾကပါတယ္) ............
မက်ည္းႏွစ္ ေရေဖ်ာ္နည္းနည္းထည့္ပါ ......
အေပါ့အငံ ျမည္းျပီး ထည့္ေပးပါ ......
ၾကက္သြန္စိမ္းပါးပါးလွီးထည့္ပါ ......
ငဖယ္ ၊ ဝက္ဆီဖတ္ ၊ ပဲေၾကာ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာနဲ႔ ထည့္ျပီး သုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္ .....
ရခိုင္ အာပူလွ်ာပူသုပ္ဟာ ငါးနဲ႔ခ်က္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးကိုအဓိကထားျပီး ခ်ဥ္ ငံ စပ္ေလးသုပ္စားၾကတာျဖစ္ပါတယ္
ေနာက္ဆံုး အနံ႔ေလးသင္းေအာင္ သံပုရာေလးနည္းနည္း ညွစ္ထည့္လိုက္ပါ ........
ျပီးရင္ေတာ့ နံနံပင္ေလး အုပ္လိုက္ပါ .....
စစ္ေတြဘက္မွာ နံနံပင္ ပင္ေပါက္ျဖဴျဖဴေလးေတြကို ပိုသံုးၾကပါတယ္ .......
ရခုိင္မုန္႔တီ ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးနဲ႔ဆိုရင္ေတာ့ ဖ်ားေန ၊ အစားပ်က္ေန ၊ အေအးမိ ႏွာေစးေနတာေတြ ခ်က္ခ်င္းပြင့္ထြက္ျပီး လန္းသြားေစမယ့္ အစားအစာပါပဲ .........
ရခုိင္မုန္႔တီဆိုတာ ရခိုင္ေတြအတြက္ သဘာဝကေပးတဲ့ လက္ေဆာင္ပါပဲ .........................

0 comments: