Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

ငါးကေလး အိုးကပ္ .. (ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ) ... ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔ အျပင္ကို စပါးလင္အႏုနည္းနည္းကို ပါးပါးလွီးျပီး (ဆီပ...

ငါးကေလး အိုးကပ္


ငါးကေလး အိုးကပ္ .. (ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ) ...

ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔ အျပင္ကို စပါးလင္အႏုနည္းနည္းကို ပါးပါးလွီးျပီး (ဆီပါတယ္ဆိုရံုထည့္ျပီး) ဆီခ်က္ေပးပါ ... (ရခိုင္မွာ စပါးလင္ မထည့္ပါ ... ကြ်န္မ အညွီေၾကာက္တဲ့အတြက္ ထည့္တာပါ ) ... ငရုတ္သီးစိမ္းညွပ္ထည့္လို႔ ငါးကို အရည္လံုးဝ မခမ္းရင္ေတာင္ အရည္စည္းေလးခ်က္လိုက္ပါ ... မက်ည္းမွည့္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ပါ ... အခ်ဳိ အငန္ အရသာကေတာ့ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သေလာက္ ထည့္လို႔ရပါတယ္ .... ငါးေလးအိုးကပ္လာျပီဆိုရင္ ငပိေလးေရေဖ်ာ္ထည့္ပါ ... နံနံပင္အုပ္ျပီး ခဏအဖံုးဖံုးထားပါ ... အရည္ေလးခမ္းျပီး ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္လာရင္ စားဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ .... အဖံုးဖြင့္လိုက္တာနဲ႔ ညွီနံ႔လံုးဝမထြက္ဘဲ အသားႏူးေနတဲ့ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ငါးကေလး အိုးကပ္ကို ရမွာပါ ...

မွတ္ခ်က္ - ငါးအသားကို ဒီအတိုင္းခ်က္စားတဲ့ အရသာနဲ႔ ႏူးညံ့မႈမ်ဳိးကို ေၾကာ္ျပီးျပန္ခ်က္ထားတဲ့ ငါးမွာ မရႏိုင္ပါဘူး ...
ဘယ္ေလာက္ပဲ ငါးညွီနံ႔ကို ေၾကာက္တဲ့သူျဖစ္ျဖစ္ နည္းစနစ္မွန္မွန္ စိတ္ရွည္ရွည္ ခ်က္ရင္ ဟင္းေကာင္းေလး စားရမွာပါ ... အခ်ိန္လည္း မၾကာတဲ့အတြက္ လုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ ... က်န္းမာေရးအတြက္လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ..... ဒီမွာ ငါးေသးေလးဝယ္ရခက္လို႔ အေကာင္နည္းနည္းၾကီးတာကို ခ်က္ထားလိုက္ပါတယ္ ..... အရိုးပါဝါးစားႏုိင္တဲ့ ငါးကေလးေတြဆို ပိုအဆင္ေျပပါတယ္ .........

0 comments: