Fried Fish with hot and Sour Sauce. (ခ်ဥ္စပ္ေဆာ့ေလးနဲ႔ ငါးေၾကာ္) စလားဗီးယားျဖစ္ျဖစ္ ကက္ကတစ္ျဖစ္ျဖစ္ သံုးလို႔ရပါတယ္ ............ ငါးကိ...
Fried Fish with hot and Sour Sauce. (ခ်ဥ္စပ္ေဆာ့ေလးနဲ႔ ငါးေၾကာ္)
Fried Fish with hot and Sour Sauce. (ခ်ဥ္စပ္ေဆာ့ေလးနဲ႔ ငါးေၾကာ္)
စလားဗီးယားျဖစ္ျဖစ္ ကက္ကတစ္ျဖစ္ျဖစ္ သံုးလို႔ရပါတယ္ ............
ငါးကို ေဆးေနက်အတိုင္း ဆား ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔တို႔နဲ႔ ေသခ်ာေလးေဆးေပးပါ ...........
ငါးအရြယ္အစားကိုလိုက္ျပီး တစ္ဘက္ကုိ ႏွစ္ေၾကာင္း သံုးေၾကာင္းခန္႔ မႊန္းေပးပါ ...... အသားထဲကို အရသာေတြ ဝင္သြားေစဖို႔ျဖစ္ပါတယ္ ..... ျပီးရင္ေတာ့ ဂ်င္းေထာင္း ၊ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ ၊ ငါးငံျပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ ေသခ်ာနယ္ေပးပါ ....... ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္လည္း ထည့္နယ္ေပးလို႔ရပါတယ္ ......
နယ္ထားတဲ့ ငါးကို မီးေအးေအးနဲ႔ အခ်ိန္အေတာ္ၾကာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ ...... မီးျပင္းရင္ အထဲကအသားမက်က္ခင္မွာ အျပင္က တူးသြားတတ္ပါတယ္ ......
ငါးကိုေၾကာ္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ အခ်ဥ္ကို စပ္ေပးထားၾကရေအာင္ပါ ....... ငရုတ္သီးအစိမ္းေတာင့္/ အနီေတာင့္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို သၾကားနည္းနည္းထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ (ဆိုင္ေတြမွာေတာ့ သၾကားမသံုးဘဲ ျပာခဲကို သံုးပါတယ္) ...... ညက္သြားျပီဆိုရင္ ခြက္တစ္ခုမွာ စပါးလင္ကို ပါးပါးလွီးျပီးစိမ္ထားတဲ့ အရည္ေလး နည္းနည္းထည့္ေပးပါ ...... (အနံ႔အတြက္ျဖစ္ပါတယ္) ..... ငါးငံျပာရည္ၾကည္နည္းနည္းထည့္ေပးပါ ....... သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ေပးပါ ....... နံနံပင္ပါးပါးလွီးထည့္ျပီးရင္ေတာ့ ေဆာ့စ္ကို ရပါျပီ .......
ငါး အခြံနီရဲျပီး အသားလည္းက်က္ျပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္းကန္ျပားမွာထည့္ျပီး ေဆာ့စ္ကို ဆမ္းေပးလိုက္ရံုပါပဲ .........
ဟုတ္ကဲ့ အခုဆိုရင္ ဆိုင္ေတြမွာ ေစ်းၾကီးေပးဝယ္စားရတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္ေလးနဲ႔ ငါးေၾကာ္ကို ရပါျပီတဲ့ရွင္ ...............
အားလံုးကိုေက်းဇူးပါ ..............................
အစားအေသာက္ကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ေစတနာထား ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းဟာ အႏုပညာတစ္မ်ဳိးပါ ........
(ဒီဓါတ္ပံုကို ရိုက္တုန္းက ႏိုကီရာဖုန္းေလးနဲ႔ ျဖစ္သလိုရိုက္လိုက္တာမို႔ ဓါတ္ပံုသိပ္မၾကည္ဘဲ အေရာင္ေတြ မညီျဖစ္ေနတာ ေဆာရီးပါေနာ္ .. )
Share This
About author: Cook tutor
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments: