ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးေခါင္းဟင္း ..... ငါးၾကင္းလို ေခါင္းမ်ဳိးပါ .... ဒီဘက္က ခ်က္နည္းလိုမ်ဳိးကို ျမန္မာဆန္ဆန္ျပန္ခ်က္ထားပါတယ္ ..... သူတို႔က အ...
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးေခါင္းဟင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးေခါင္းဟင္း .....
ငါးၾကင္းလို ေခါင္းမ်ဳိးပါ .... ဒီဘက္က ခ်က္နည္းလိုမ်ဳိးကို ျမန္မာဆန္ဆန္ျပန္ခ်က္ထားပါတယ္ ..... သူတို႔က အုန္းႏို႔နည္းနည္း ထည့္ခ်က္တတ္ေပမယ့္ ကြ်န္မက အုန္းႏို႔ကို ထည့္မခ်က္ထားပါဘူး ......
ငါးကို ေသခ်ာစင္ေအာင္ပြတ္တိုက္ေဆးၿပီး ဆား ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ေတြနဲ႔ပါ အထပ္ထပ္ေဆးေပးထားပါ ..... ဂ်င္းေထာင္း ၊ ငံျပာရည္အၾကည္ ၊ ဆႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး နယ္ေပးပါ .....
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ငရုတ္ႏွစ္ကိုေထာင္းေပးပါ .....
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးေသးေလးေတြကို ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထားေပးပါ ...... ငရုတ္သီးစိမ္း ၄ ေတာင့္ေလာက္ကို ၫွပ္ထားပါ ...... ေျမပဲဆံအနည္းငယ္ ေထာင္းထားပါ .....
ခ်က္မယ့္အိုးထဲ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္အႏွစ္ကို ဆီခ်က္ေပးပါ ..... ေျမပဲဆံကိုထည့္ေမႊပါ ..... ငရုတ္သီးစိမ္းပါထည့္ေပးပါ ..... ၿပီးမွ ငါးေခါင္းကိုထည့္ၿပီး အေပၚက ခရမ္းခ်ဥ္သီးအုပ္ေပးပါ ...... ေရကို ငါးေခါင္းျမႈပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး အိုးဖံုးေလးဖံုးပါ ..... အရည္စည္းသြားတဲ့အထိ ခ်က္ထားေပးပါ ..... ၿပီးမွ အခ်ဳိ အငန္ မိမိႀကိဳက္သလိုျမည္းၿပီး ထည့္ေပးပါ ..... ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ေလးနဲ႔မို႔လို႔ အခ်ဥ္ကို လိုအပ္မွ မက်ည္းႏွစ္ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေပးပါ ..... အရသာအေနေတာ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ နံနံပင္ကို ေရေဆးထည့္ေပးပါ ....
ဟုတ္ကဲ့ ..... ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ ျမန္မာ့အရသာဆန္ဆန္ ငါးေခါင္းဟင္းကို ရပါၿပီ .......
အားလံုးကိုေက်းဇူးပါ ..............................
အစားအေသာက္ကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ေစတနာထား ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းဟာ အႏုပညာတစ္မ်ဳိးပါ ........
Share This
About author: Cook tutor
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)




0 comments: