ငလိပ္ေက်ာက္ မီးကင္ ဒလွိမ့္ (ေမႊေၾကာ္) ငလိပ္ေက်ာက္ကို ေသခ်ာေဆးျပီးမီးကင္ေပးထားပါ ...... မီးကင္ျပီး ေျခာက္ေနတဲ့ ငလိပ္ေက်ာက္အျပင္အေရးခံြက...
ငလိပ္ေက်ာက္ မီးကင္ ဒလွိမ့္ (ေမႊေၾကာ္)
ငလိပ္ေက်ာက္ မီးကင္ ဒလွိမ့္ (ေမႊေၾကာ္)
ငလိပ္ေက်ာက္ကို ေသခ်ာေဆးျပီးမီးကင္ေပးထားပါ ......
မီးကင္ျပီး ေျခာက္ေနတဲ့ ငလိပ္ေက်ာက္အျပင္အေရးခံြကို ေရေႏြးေလးနဲ႔ ပြတ္ေဆးေပးပါ ...... အသားႏႊင္ထားေပးပါ ......
ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ /နီ ၊ ဂ်င္း နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔နည္းနည္းကို ေရာေထာင္းေပးပါ ...... ျပီးရင္ေတာ့ ဆီသတ္ပါ ....... ဆီက်က္ျပီဆိုရင္ ေထာင္းထားတဲ့အႏွစ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ ....... ငရုတ္သီးစိမ္းအနံ႔ေလး ေပ်ာက္ျပီး ေမႊးလာျပီဆိုရင္ ငပိနည္းနည္းထည့္ေမႊေပးပါ (မၾကိဳက္ရင္ မထည့္လို႔လည္း ရပါတယ္) ..... အနံ႔ေလး ပိုေမႊးသြားျပီး အရသာပိုရွိသြားေအာင္လို႔ပါ ...... ျပီးရင္ေတာ့ အသားႏႊင္ထားတဲ့ ငလိပ္ေက်ာက္ကို ေမႊေပးပါ ..... ေရနည္းနည္းထည့္ေပးပါ ..... အရည္လည္းခမ္းျပီဆိုရင္ မက်ည္းႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ေပးျပီး ေမႊေပးပါ .... အဖံုးေလးျပန္အုပ္ထားျပီး ဆီျပန္လာျပီ အႏွစ္ေလးက်လာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အရသာ အခ်ဳိ အခ်ဥ္ အငံ ျမည္းျပီး အေနေတာ္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ေတာ့ နံနံပင္ေလး အုပ္ေပးျပီး အိုးဖံုးေလး ျပန္ဖံုးေပးပါ .... တေအာင့္ေလးထားျပီးရင္ေတာ့ အနံ႔အရသာေလးအျပည့္နဲ႔ ေကာင္းမြန္တဲ့ ငလိပ္ေက်ာက္ဒလွိမ့္ (ေမႊေၾကာ္) ေလး ကို ရပါျပီ
Share This
About author: Cook tutor
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments: