ခရမ္းသီး ငသရြဲေျခာက္မီးဖုတ္သုပ္ ( ျမန္မာ အေခၚ - ခရမ္းသီး ငါးတံခြန္အေျခာက္ မီးဖုတ္သုပ္) ရခိုင္လို အင္ဗာရီ လို႔ေခၚတဲ့ ခရမ္းသီး အႀကီးႀကီး ...
ခရမ္းသီး ငသရြဲေျခာက္မီးဖုတ္သုပ္
ခရမ္းသီး ငသရြဲေျခာက္မီးဖုတ္သုပ္ ( ျမန္မာ အေခၚ - ခရမ္းသီး ငါးတံခြန္အေျခာက္ မီးဖုတ္သုပ္)
ရခိုင္လို အင္ဗာရီ လို႔ေခၚတဲ့ ခရမ္းသီး အႀကီးႀကီး ကို စို႔ေလးနဲ႔ တစ္လံုးလံုး ေနရာအႏွံ႔ထိုးေပးပါ ..... ၿပီးရင္ေတာ့ မီးေသြးမီးဖိုထဲ ထည့္ၿပီး ဟိုဘက္ ဒီဘက္ ျပန္လွန္ ဖုတ္လိုက္ပါ .... ငါးတံခြန္ အေကာင္ေသးကို ေသခ်ာ ပြတ္တိုက္ေပးၿပီး ႂကြပ္လာေအာင္ထိ မီးဖုတ္ / ကင္ေပးပါ ..... ၿပီးရင္ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ငပိစိမ္းစားေလး နည္းနည္း မီးကင္ေပးထားပါ ..... ခရမ္းသီး ေမႊးၿပီး အိလာၿပီဆိုရင္ ထုတ္ၿပီး ေရနဲ႔ ပြတ္ေဆးေပးလိုက္ပါ .... အေပၚအေရခြံခြါေပးပါ .... ၿပီးရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ၿပီး ေျခေပးပါ .... ငါးတံခြန္ ႂကြပ္လာၿပီဆိုရင္ ေရနဲ႔ ပြတ္ေဆးေပးၿပီး (ေရသြန္ၿပီး မေဆးပါနဲ႔၊ အီသြားမွာ စိုးလို႔ပါ) ေသးေသးေလးေတြ ပိုင္း ၊ ခရမ္းသီး ဇလံုထဲ ထည့္ေပးပါ ....
မီးကင္ထားတဲ့ ငရုတ္သီး နဲ႔ ငပိကို ဂ်င္းအနည္းငယ္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ (ဂ်င္းမထည့္ဘဲလည္း စားၾကပါတယ္) .... ႀကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းေပးပါ ..... (ထည့္ေလ့ထည့္ထေတာ့ မရွိသေလာက္ပါပဲ) .... ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ ..... ၿပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းသီးနဲ႔ ငါးေျခာက္ထည့္ထားတဲ့ ဇလံုထဲကို ငရုတ္သီးေထာင္း ၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ေပးၿပီး အခ်ဳိ အငန္ မိမိသေဘာက်ထည့္ ေရာနယ္ေပးပါ .... မက်ည္းႏွစ္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ေပးပါ .... ေနာက္ဆံုး နံနံပင္အုပ္ေပးလိုက္ရင္ မီးဖုတ္နံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔ ေမႊးအိေနတဲ့ ခရမ္းသီး ငါးတံခြန္သုပ္ကို ရပါၿပီတဲ့ရွင္ .......
Share This
About author: Cook tutor
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)




0 comments: