ရခိုင်ရိုးရာအမဲသားကြောင်ချက် အဆင့်(၃)ဆင့်နဲ့ချက်ထားပါတယ်။နောက်တစ်ခုက ဘာအသားနဲ့ချက်ချက်ရတယ်ဆိုပေမယ့် ကျွန်တော်က အကြောလေးတွေပါတဲ့အမဲ...
ရခိုင်ရိုးရာအမဲသားကြောင်ချက်
" ငါးဘဲပုဇြန္ဆိတ္ အိုးကပ္ " ခ်က္နည္းသိခ်င္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းႀကိတ္ ဆီသတ္ပါ နႏြင္းျငဳပ္သီးအေရာင္တင္နည္းနည္းစီထည့္ပါ...
" ငါးဘဲပုဇြန္ဆိတ္ အိုးကပ္ "
" ငါးဘဲပုဇြန္ဆိတ္ အိုးကပ္ "
ခ်က္နည္းသိခ်င္ရင္ေတာ့
ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းႀကိတ္ ဆီသတ္ပါ
နႏြင္းျငဳပ္သီးအေရာင္တင္နည္းနည္းစီထည့္ပါ
ၾကက္သြန္ဆီသတ္ေျခာက္ရင္ ငံျပာရည္ထည့္ပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႀကိတ္ထားတာထည့္ပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေျခာက္ရင္ ငါး ပုဇြန္ဆိတ္ဆားနႏြင္းနယ္ထားတာထည့္ပါ
ေရခန္းရင္ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ
မီးနည္းနည္းနဲ႔ တည္ပါ
ေရခန္းခါနီးျငဳပ္သီးစိမ္း ပင္စိမ္းအုပ္ပါ
က်က္ရင္ရပါၿပီ
Credit Lay Ma Ma
မူရင္း
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=561247434825011&id=100028192772873
ပုဇြန္ နဲ႕ ငံျပာရည္ ေၾကာ္ ပုဇြန္ေလးေတ သန္႕စင္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ နီ သုးံလုးံ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးတတ္ ငရုပ္ၾကမ္းမႈန္႕ သုးံဇြန္း ငံျပာရည္ သုးံ...
ဝက္သနီခ်က္ ဝက္သားကိုအရသာမႈန့္နယ္ျပီးနွပ္ထားေပးပါ။ ျကက္သြန္နီကို ပံုမွန္လွီးေနက်ထက္ ထူထူေလးလွီးထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲဆီထည့္ျပီး သျကားအနည္းငယ္ထ...
ဝက္သနီခ်က္
ဝက္သနီခ်က္
ဝက္သားကိုအရသာမႈန့္နယ္ျပီးနွပ္ထားေပးပါ။ ျကက္သြန္နီကို ပံုမွန္လွီးေနက်ထက္ ထူထူေလးလွီးထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲဆီထည့္ျပီး သျကားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သႀကားအေရာင္ရဲလာျပီဆိုမွ ေထာင္းထားေသာဂ်င္း နဲ႕ ႀကက္သြန္နီထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႀကာမွ ႀကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး ႏြမ္းသည္အထိဆီသပ္ပါ။ ျပီးမွ ဝက္သားတံုးထည့္ပါ။ ေမႊေပးပါ။ အသားအနည္းငယ္မာလာမွ ခရုဆီ ဆား အရသာမႈန့္ ေရ ထည့္ျပီး ဝက္သားနူးျပီး ေရခမ္း အနွစ္က်သည္အထိတည္ေပးရုံပါဘဲ။
မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွေဖာ္ျပေပးျခင္းျဖစ္ပါသည္။
မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္
ငါးခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္ အခ်ဥ္ဟင္းမဟုတ္ဘဲ ပ်စ္ပ်စ္ေလးခ်က္ထားတဲ့ဟင္းပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ငပိစိမ္းစား နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဒီတိုင္းအဖံုးအုပ္တည္ထားျပီး ၃...
ငါးခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္
ငါးခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္
အခ်ဥ္ဟင္းမဟုတ္ဘဲ ပ်စ္ပ်စ္ေလးခ်က္ထားတဲ့ဟင္းပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ငပိစိမ္းစား နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဒီတိုင္းအဖံုးအုပ္တည္ထားျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ႀကာေတာ့မွ ခ်ဥ္ေပါင္အရြက္ႏြမ္းေတြကို ဇြန္းနဲ႕ မေက်တေက်ေလးေခ်ျပီး မီးပိတ္ထားလိုက္တယ္။
ငါးကို ဆား အရသာမႈန္႔ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားကာ နွပ္ထားေပးပါ။
ႀကက္သြန္ျဖဴနီညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသပ္ပါ။ အေရာင္လွေစဖို႔အတြက္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီသပ္ေပးပါ။ ျပီးမွ ငါး ဆား အရသာမႈန္႔ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ခ်က္ပါ။ ေရခမ္းျပီဆို မီးပိတ္ထားလိုက္တယ္။ က်က္တဲ့ထိခ်က္စရာမလိုပါဖူး။
ခုနကခ်က္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ထဲကို ေရထည့္။ အရည္က်ဲေတာက္ျကီးျဖစ္ေအာင္ေရေတြမတရားမထည့္ပါနဲ႕။ အေနေတာ္ေလးဘဲထည့္ျပီးတည္ပါ။ ဟင္းအိုးဆူလာျပီဆို အေပၚက ခ်က္ထားတဲ့ ငါးေရာ ဟင္းအဆီအနွစ္ေတြေရာ ခ်ဥ္ေပါင္အိုးထဲေရာထည့္။ ဆား အရသာမႈန္႔ ထည့္ျပီး ႀကာႀကာေလးပြက္ပြက္ဆူသည္အထိတည္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ပင္စိမ္းအုပ္ပါ။ တစ္ခြက္ထဲနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးျဖစ္မွာပါေနာ္ …
မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွေဖာ္ျပေပးျခင္းျဖစ္ပါသည္။
မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္


https://www.facebook.com/groups/564061641101848/permalink/564061664435179
ဗိုက္ဆာေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ့ မၽွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔မ်ား စားလိုက္ရရင္ျဖင့္ (Zawgyi) ...
မၽွစ္နဲ႕ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
ဗိုက္ဆာေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ့ မၽွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔မ်ား စားလိုက္ရရင္ျဖင့္



(Zawgyi)
'' မ်ွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေျကာ္ ''
မ်ွစ္ကို နာရီဝက္ခန့္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပဳတ္ထားတာရရင္ မ်ွစ္ကိုဆယ္ပီး ဓါးျဖင့္လွီး ( သို့ ) ခက္ရင္းျဖင့္ ျခစ္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီ ပုဇြန္ေျခာက္ ငရုတ္ေျခာက္အနီေတာင့္ ေထာင္းထားပါ။ ျပီးရင္ ဆီသပ္ပါ။ ျကက္သြန္အနံ႕ေမႊးလာျပီဆိုမွ ေခ်ြထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထည့္ပါ။ ငပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ အရြက္မ်ား အိလာျပီဆို ေက်ေအာင္ ဟင္းေမႊဇြန္းျကီးျဖင့္ ေခ်ေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။ ဆား အရသာမႈန့္ မ်ွစ္ ထည့္ပါ။ မျကာခဏေမႊေပးဖို့ေတာ့ လိုပါတယ္။ ခ်ိဳရဲရဲအရသာေလးစားခ်င္ရင္ သျကားထည့္ေပးပါ။ ပုဇြန္ ဝက္ဆီဖတ္တို႔ျဖင့္လည္းေရာေျကာ္လို႔ရပါတယ္။
#မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွ ေဖာ္ျပေပးပါသည္။
မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္


https://www.facebook.com/groups/564061641101848/permalink/564061664435179
(Unicode)
'' ျမႇဈချဉ်ေပါင်ေကြာ် ''
်မႇဈကို နာရီဝက္ခန႔္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပဳတ္ထားတာရရင္ ်မႇဈကိုဆယ္ပီး ဓါးျဖင့္လြီး ( သို့ ) ခက္ရင္းျဖင့္ ျခဈထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ပုဇြန္ေျခာက္ င႐ုတ္ေျခာက္အနီေတာင့္ ေထာင္းထားပါ။ ၿပီးရင္ ဆီသပ္ပါ။ ၾကက္သြန္အနံ့ေမြြးလာၿပီဆိုမြ ေ်ခြထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထည့္ပါ။ ငပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ အရြက္်မား အိလာၿပီဆို ၾေကေအာင္ ဟင္းေမြြဇြန္းႀကီးျဖင့္ ်ေခေပးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။ ဆား အရသာမြဳန႔္ ်မႇဈ ထည့္ပါ။ မၾကာခဏေမြြေပးဖို့ေတာ့ လိုပါတယ္။ ၿခိဳရဲရဲအရသာေလးစားခ်င္ရင္ သၾကားထည့္ေပးပါ။ ပုဇြန္ ဝက္ဆီဖတ္တို့ျဖင့္လည္းေရာေၾကာ္လို့ရပါတယ္။
#မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွ ေဖာ်ပြေပးပါသည်။
မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္


https://www.facebook.com/groups/564061641101848/permalink/564061664435179
ငါးနီတူမရမ္းသီးခ်က္ မရမ္းသီးကို အလယ္ကခရမ္းေရာင္အေစ့ေတြထုပ္ၿပီး ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴနီလွီးထားၿပီးဆီသပ္ အေရာင္ရဲလာရင္ င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔အန...
ငါးနီတူမရမ္းသီးခ်က္
ငါးနီတူမရမ္းသီးခ်က္
မရမ္းသီးကို အလယ္ကခရမ္းေရာင္အေစ့ေတြထုပ္ၿပီး ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္ျဖဴနီလွီးထားၿပီးဆီသပ္ အေရာင္ရဲလာရင္ င႐ုတ္စိမ္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေမႊေပး ၿပီးမွ မရမ္းသီး နဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးတည္ထားပါ မရမ္းသီးေပ်ာ့ၿပီဆိုမွ ငါးနီတူေျခာက္ထည့္ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ ေရခမ္းဆီျပန္ရင္ရပါၿပီ
Credit Htun Thiri
မူရင္း
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=104620051158509&id=100048315427183
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=105144904439357&id=100048315427183
မရမ္းသီးသုပ္။ ပါဝင္ပစၥည္း မႏုလ ြန္းး မရင့္လြန္းတဲ႕ မရမ္းသီး တဆယ္သား အေညွာင့္ဖယ္ အေစ့ထုတ္ ပါးပါးလွီး ေဆးျပီးေရစစ္ ထားပါ။ ႀကက္သြန္နီတဆ...
မရမ္းသီးသုပ္
မရမ္းသီးသုပ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
မႏုလ ြန္းး မရင့္လြန္းတဲ႕ မရမ္းသီး တဆယ္သား
အေညွာင့္ဖယ္ အေစ့ထုတ္ ပါးပါးလွီး ေဆးျပီးေရစစ္ ထားပါ။
ႀကက္သြန္နီတဆယ္သား လွီး ေဆးျပီးေရစစ္ထား ။
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ စတီးဇြန္းတဇြန္။
း ေျမပဲမႈန္႕ တဇြန္း။
ပဲမႈန့့္ဇြန္းဝက္။
ျငုတ္သီးစိမ္း ဆယ္ေတာင့္ေလာက္ပါးပါးလွီးျပီး။
ထည့္ဖုတ္ျပီးသား ငပိ ဇြန္းေသးတဇြန္းစာမရွိတရွိ။
ျငုတ္သီးမႈန္႕စားနိူင္သေလာက္။
ငံျပာရည္ စတီးဇြန္းတဇြန္း။
ႀကက္သြန္ျဖူဆီခ်က္ စတီးဇြန္း ၃ ဇြန္း ေလာက္ထည့္ျပီးသမ ေအာင္ခပ္ဖြဖြ နယ္ ျပီးရင္ စားနိူင္ပါျပီ။
မႏွစ္က post မို႕ ေျပာ ရင္းသေရ က် ။
Credit Thi Thi Oo
ဒါကေတာ့ငါးကြန္းရွပ္ေၿခာက္အစပ္ခ်က္ပါ ငါးကြန္းရွပ္ကိုအေနေတာ္တံုးထားပါၾကက္သြန္ျဖဴနီင႐ုတ္ပုျကိတ္ထားပါင႐ုတ္သီးစိမ္းမညက္တညက္ႀကိတ္ထားပါဆီအိုးပူ...
ဒါကေတာ့ငါးကြန္းရွပ္ေၿခာက္အစပ္ခ်က္ပါ
ဒါကေတာ့ငါးကြန္းရွပ္ေၿခာက္အစပ္ခ်က္ပါ
ငါးကြန္းရွပ္ကိုအေနေတာ္တံုးထားပါၾကက္သြန္ျဖဴနီင႐ုတ္ပုျကိတ္ထားပါင႐ုတ္သီးစိမ္းမညက္တညက္ႀကိတ္ထားပါဆီအိုးပူလာရင္ငါးေျခာက္မ်ားထည့္ေမႊပါအနံ့ေမႊးလာရင္ဆယ္ထားပါၿပီးရင္ခုနကဆီထဲကိုၾကက္သြန္ျဖဴနီင႐ုတ္ပုျကိတ္ထားတာကိုဆီသပ္ပါငါးေျခာက္ေၾကာ္ေလးေတြထည့္ပါငါးပိရည္ႀကိဳထားတာစစ္ထည့္ပါအေပါ့အငန္စိတ္ႀကိဳက္ထည့္ပါၿပီးမွင႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ေမႊေပးပါအဖံုးခနအုပ္ေပးထားၿပီးဆူလာရင္ေတာ့ငါးေျခာက္ဟင္းစပ္စပ္ေလးရပါၿပီရွင္



Follow Us
Were this world an endless plain, and by sailing eastward we could for ever reach new distances