Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

ငါးခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္ အခ်ဥ္ဟင္းမဟုတ္ဘဲ ပ်စ္ပ်စ္ေလးခ်က္ထားတဲ့ဟင္းပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ငပိစိမ္းစား နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဒီတိုင္းအဖံုးအုပ္တည္ထားျပီး ၃...

ငါးခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္


ငါးခ်ဥ္ေပါင္ခ်က္

အခ်ဥ္ဟင္းမဟုတ္ဘဲ ပ်စ္ပ်စ္ေလးခ်က္ထားတဲ့ဟင္းပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ ငပိစိမ္းစား နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဒီတိုင္းအဖံုးအုပ္တည္ထားျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ႀကာေတာ့မွ ခ်ဥ္ေပါင္အရြက္ႏြမ္းေတြကို ဇြန္းနဲ႕ မေက်တေက်ေလးေခ်ျပီး မီးပိတ္ထားလိုက္တယ္။

ငါးကို ဆား အရသာမႈန္႔ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားကာ နွပ္ထားေပးပါ။

ႀကက္သြန္ျဖဴနီညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသပ္ပါ။ အေရာင္လွေစဖို႔အတြက္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီသပ္ေပးပါ။ ျပီးမွ ငါး ဆား အရသာမႈန္႔ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ခ်က္ပါ။ ေရခမ္းျပီဆို မီးပိတ္ထားလိုက္တယ္။ က်က္တဲ့ထိခ်က္စရာမလိုပါဖူး။

ခုနကခ်က္ထားတဲ့ခ်ဥ္ေပါင္ထဲကို ေရထည့္။ အရည္က်ဲေတာက္ျကီးျဖစ္ေအာင္ေရေတြမတရားမထည့္ပါနဲ႕။ အေနေတာ္ေလးဘဲထည့္ျပီးတည္ပါ။ ဟင္းအိုးဆူလာျပီဆို အေပၚက ခ်က္ထားတဲ့ ငါးေရာ ဟင္းအဆီအနွစ္ေတြေရာ ခ်ဥ္ေပါင္အိုးထဲေရာထည့္။ ဆား အရသာမႈန္႔ ထည့္ျပီး ႀကာႀကာေလးပြက္ပြက္ဆူသည္အထိတည္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ပင္စိမ္းအုပ္ပါ။ တစ္ခြက္ထဲနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးျဖစ္မွာပါေနာ္ …

မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွေဖာ္ျပေပးျခင္းျဖစ္ပါသည္။

မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္ 😍 👇

https://www.facebook.com/groups/564061641101848/permalink/564061664435179 
See Less

0 comments: