ဗိုက္ဆာေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားမ်ားနဲ႔ေၾကာ္ထားတဲ့ မၽွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔မ်ား စားလိုက္ရရင္ျဖင့္



(Zawgyi)
'' မ်ွစ္ခ်ဥ္ေပါင္ေျကာ္ ''
မ်ွစ္ကို နာရီဝက္ခန့္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပဳတ္ထားတာရရင္ မ်ွစ္ကိုဆယ္ပီး ဓါးျဖင့္လွီး ( သို့ ) ခက္ရင္းျဖင့္ ျခစ္ထားပါ။ ျကက္သြန္နီ ပုဇြန္ေျခာက္ ငရုတ္ေျခာက္အနီေတာင့္ ေထာင္းထားပါ။ ျပီးရင္ ဆီသပ္ပါ။ ျကက္သြန္အနံ႕ေမႊးလာျပီဆိုမွ ေခ်ြထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထည့္ပါ။ ငပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ အရြက္မ်ား အိလာျပီဆို ေက်ေအာင္ ဟင္းေမႊဇြန္းျကီးျဖင့္ ေခ်ေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။ ဆား အရသာမႈန့္ မ်ွစ္ ထည့္ပါ။ မျကာခဏေမႊေပးဖို့ေတာ့ လိုပါတယ္။ ခ်ိဳရဲရဲအရသာေလးစားခ်င္ရင္ သျကားထည့္ေပးပါ။ ပုဇြန္ ဝက္ဆီဖတ္တို႔ျဖင့္လည္းေရာေျကာ္လို႔ရပါတယ္။
#မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွ ေဖာ္ျပေပးပါသည္။
မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္


https://www.facebook.com/groups/564061641101848/permalink/564061664435179
(Unicode)
'' ျမႇဈချဉ်ေပါင်ေကြာ် ''
်မႇဈကို နာရီဝက္ခန႔္ျပဳတ္ထားပါ။ ျပဳတ္ထားတာရရင္ ်မႇဈကိုဆယ္ပီး ဓါးျဖင့္လြီး ( သို့ ) ခက္ရင္းျဖင့္ ျခဈထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ပုဇြန္ေျခာက္ င႐ုတ္ေျခာက္အနီေတာင့္ ေထာင္းထားပါ။ ၿပီးရင္ ဆီသပ္ပါ။ ၾကက္သြန္အနံ့ေမြြးလာၿပီဆိုမြ ေ်ခြထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ထည့္ပါ။ ငပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ အရြက္်မား အိလာၿပီဆို ၾေကေအာင္ ဟင္းေမြြဇြန္းႀကီးျဖင့္ ်ေခေပးပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။ ဆား အရသာမြဳန႔္ ်မႇဈ ထည့္ပါ။ မၾကာခဏေမြြေပးဖို့ေတာ့ လိုပါတယ္။ ၿခိဳရဲရဲအရသာေလးစားခ်င္ရင္ သၾကားထည့္ေပးပါ။ ပုဇြန္ ဝက္ဆီဖတ္တို့ျဖင့္လည္းေရာေၾကာ္လို့ရပါတယ္။
#မိသားစု Online Cooking Foodstuff မွ ေဖာ်ပြေပးပါသည်။
မင္မင္တို႔ GROUP ေလးပါ ဝါသနာရွင္မ်ား နဲ႔ ပညာရွင္မ်ား မည္သူမဆို Join လို႔ရပါတယ္ေနာ္


https://www.facebook.com/groups/564061641101848/permalink/564061664435179
See Less
0 comments: