ဒီငါးပိချက်လေးက
ရှောက်သီးဖတ်တွေ ခွာပြီး ထည့်ချက်ထားတာပါ။ အချဉ်အရသာအတွက် ရှောက်သီးကို
အဖတ်လိုက်ထည့်တာ မခါးလို့ တော်တော်လေး သဘောကျခဲ့တဲ့ ဟင်းတစ်မည်ပါ။ စားလို့လည်း
တော်တော်လေး အရသာရှိတယ်။ မိုးတွင်းခါ တို့စရာစုံတာနဲ့တော့ တော်တော်လေးလည်း
လိုက်ဖက်ပါရဲ့။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ငါးကြင်း - ၁၅ ကျပ်သား
ငါးပိရည်ကျို - ၅
ကျပ်သား
ရှောက်သီးစိမ်းစိမ်း -
အနေတော် ၁ လုံး
ငရုတ်သီးစိမ်း
(အစပ်စားနိုင်သလောက်)
ကြက်သွန်နီ - ၁ ဥ
ကြက်သွန်ဖြူဗမာဥ - ၃ ဥ
ငရုတ်အရောင်တင်မှုန့် -
စားပွဲဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
နနွင်း - အနည်းငယ်
ဆီ - ၅ ကျပ်သား
ဆား - စားပွဲဇွန်း ၁/၂
ဇွန်း
ထန်းလျက်ခဲ - သေးသေး ၁
ခဲ
ပင်စိမ်း - အနည်းငယ်
ချက်နည်း
ငါးကြင်းကိုပြုတ်ပြီး
အသားနွှင်ထားပါ။ ငါးပိ ရည်ကျိုကိုလည်း နနွင်းထည့်ကျိုပြီး စစ်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ/နီကို ရောထောင်းထားပါ။ ငရုတ်သီး
စိမ်းကို ညှပ်ထားပါ။
ပင်စိမ်းကို ရေဆေးသန့်စင်ထား ပါ။ ရှောက်သီးကို အခွံခွာပြီး အမြွှာလေးတွေ ထုတ်ယူ
ထားပါ။ သတိထားရမှာက ရှောက်သီးခွံ အဖြူဖတ်
များ၊ အစေ့များ
လုံးဝမပါစေရပါ။ ခါးတတ်ပါသည်။ ရှောက်သီးအမြွှာလေးတွေသာ ထုတ်ယူပါ။ ဆီပူလာ
လျှင်ကြက်သွန်ဖြူ/နီ၊ နနွင်းထည့် ဆီသတ်ပါ။ မွှေးပြီး ကြွပ်လာရင်
အရောင်တင်မှုန့်ထည့်ပါ။ ငါးထည့်ပါ။ ငါးနံ့လေးမွှေးလာရင် ကျိုထားသောငါးပိရည်လောင်း
ပါ။ ထန်းလျက်နှင့် ဆားထည့်ပါ။ ခဏအပွက်ခံပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းထည့်ပါ အရည်အရမ်းမကျဲဘဲ
ခပ်ပျစ် ပျစ်လေး ချက်ပါ။ အရည်အနေတော်ရသည့်အခါ ရှောက်သီးဖတ်များ ထည့်ပါ။ ပင်စိမ်းအုပ်ပါ။
အပေါ့ အငန်မြည်းပါ။ စားကောင်းသော ရှောက်သီးငါးပိချက် ရပါပြီ။
-------------------------
Credit
ပန်းခရေ




0 comments: