Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

Unicode ပုစွန်ငရုတ်သီးရခိုင်ချက်နည်း ဒီပုံတွေထဲပုစွန်အကောင် အကြီးအသေးအရွယ်မတူပေမဲ့ ချက်နည်းကတော့ တူတူပါပဲနော်။ ချက်ရတာ ရိုး...

ပုဇွန်ငရုတ်သီးရခိုင်ချက် (ပုဇြန္ငရုတ္သီးရခိုင္ခ်က္)



Unicode

ပုစွန်ငရုတ်သီးရခိုင်ချက်နည်း

ဒီပုံတွေထဲပုစွန်အကောင် အကြီးအသေးအရွယ်မတူပေမဲ့ ချက်နည်းကတော့ တူတူပါပဲနော်။ ချက်ရတာ ရိုးရှင်းလွယ်ကူပြီး ချဉ်ငံစပ် ကြိုက်သူများ ထမင်းအရမ်းမြိန်စေတဲ့ ရခိုင်ဟင်းချက်နည်းပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ။

၁။ ပုစွန် ၃၀ ကျပ်သား
၂။ ငရုတ်သီးစိမ်း ၁၅ တောင့်
၃။ ငပိ လက်မခေါင်းခန့် တခဲ
၄။ ဆား၊ အချိုမှုန့်၊ဆနွင်းမှုန့်
၅။မန်ကျည်းမှည့်ရေ (အစိမ်းဆိုရင်ပိုကောင်းပါတယ်)
၆။ အာပူရွက် ၁၀ ရွက်ခန့်
၇။ ဂျင်း လက်တဆစ်
၈။ နံနံပင် ပင် (အပင်သေး)

ချက်ပြုတ်နည်းအဆင့်ဆင့်။

၁။ ငရုတ်သီးများကို အညှာချွေပြီး မနူးတနူးပြုတ်ပါ။
၂။ ပြုတ်ပြီးသောငရုတ်သီးများကို ငရုတ်ဆုံထဲထည့်ထောင်းပါ။
၃။ ချက်မည့်အိုးထဲသို့ ရေအနေတော်ထည့်၍ ထောင်းထားသော ငရုတ်သီးများ၊ ဆား၊ ဆနွင်း၊ အချိုမှုန့်၊ ငပိ ဂျင်း၊ ထည့်၍ ငပိ ရည်ကျက်အောင်ချက်ပါ။
၄။ ငရုတ်သီးနံ့များ မွှေးကြူလာလျှင်၊ ကိုင်ထားသော ဆားဆနွင်းနယ်ပီးသား ပုစွန်များကို ထည့်ပါ။
၅။ မန်ကျည်းမှည့်ရေဖျော်ထည့်ပါ။ အာပူရွက်များကို ရေစိမ်ထားပါ။
၆။ အိုးချခါနီးလျှင် ရေစိမ်ထားသော အာပူရွက်များကို ရေညှစ်ပြီး နံနံပင်လေးအုပ်လိုက်ပါ။

Zawgyi

ပုဇြြန္င႐ုတ္သီးရခိုင္ခ်က္နည္း

ဒီပံုေတြထဲပုစြန္အေကာင္ အႀကီးအေသးအရြယ္မတူေပမဲ့ ခ်က္နည္းကေတာ့ တူတူပါပဲေနာ္။ ခ်က္ရတာ ႐ိုး႐ွင္းလြယ္ကူၿပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ႀကိဳက္သူမ်ား ထမင္းအရမ္းၿမိန္ေစတဲ့ ရခိုင္ဟင္းခ်က္နည္းပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား။

၁။ ပုစြန္     ၃၀ က်ပ္သား
၂။ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၁၅ ေတာင့္
၃။ ငပိ လက္မေခါင္းခန့္ တခဲ
၄။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ဆႏြင္းမႈန္႔
၅။မန္က်ည္းမွည့္ေရ (အစိမ္းဆိုရင္ပိုေကာင္းပါတယ္)
၆။ အာပူရြက္ ၁၀ ရြက္ခန့္
၇။ ဂ်င္း လက္တဆစ္
၈။ နံနံပင္ ၅ ပင္ (အပင္ေသး)

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္။

၁။ င႐ုတ္သီးမ်ားကို အညႇာေခြၽၿပီး မႏူးတႏူးျပဳတ္ပါ။
၂။ ျပဳတ္ၿပီးေသာင႐ုတ္သီးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ေထာင္းပါ။
၃။ ခ်က္မည့္အိုးထဲသို႔ ေရအေနေတာ္ထည့္၍ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ား၊ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငပိ ဂ်င္း၊ ထည့္၍ ငပိ ရည္က်က္ေအာင္ခ်က္ပါ။
၄။ င႐ုတ္သီးနံ႔မ်ား ေမႊးၾကဴလာလ်ွင္၊ ကိုင္ထားေသာ ဆားဆႏြင္းနယ္ပီးသား ပုစြန္မ်ားကို ထည့္ပါ။
၅။ မန္က်ည္းမွည့္ေရေဖ်ာ္ထည့္ပါ။ အာပူရြက္မ်ားကို ေရစိမ္ထားပါ။
၆။ အိုးခ်ခါနီးလ်ွင္ ေရစိမ္ထားေသာ အာပူရြက္မ်ားကုိ ေရညႇစ္ၿပီး နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ပါ။

English


Shrimp Chili Rakhine Recipe In these pictures, the shrimp are different in size, but the recipe is the same. This is a simple Rakhine dish that is very easy to cook and very spicy for those who like sour sauce.

Ingredients

1. Shrimp 30 kyats
2. 15 pods of green chillies
3. An inch or so of thumb
4. Salt Sweets, turmeric powder
5. Mankyi ripe water (green is better)
6. About 10 apricot leaves
7. A handful of gin
8. 5 cilantro trees (small plants)

Recipes step by step.


1. Peel a squash, grate it and squeeze the juice.
2. Add the cooked peppers to the peppercorns.
3. Put puffed peppers in water in a saucepan. Salt Spice powder, sweet powder, Ngapi / Ginger Add and cook until smooth.
4. When the aroma of chilli comes up, Add the salted prawns that you are holding.
5. Add Mankyi ripe water. Soak the apricots in water.
6. When the pot is about to set, squeeze the soaked apricots and cover with coriander leaves.


0 comments: