Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

ငါးကေလး အိုးကပ္ .. (ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ) ... ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔ အျပင္ကို စပါးလင္အႏုနည္းနည္းကို ပါးပါးလွီးျပီး (ဆီပ...


ငါးကေလး အိုးကပ္ .. (ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ) ...

ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔ အျပင္ကို စပါးလင္အႏုနည္းနည္းကို ပါးပါးလွီးျပီး (ဆီပါတယ္ဆိုရံုထည့္ျပီး) ဆီခ်က္ေပးပါ ... (ရခိုင္မွာ စပါးလင္ မထည့္ပါ ... ကြ်န္မ အညွီေၾကာက္တဲ့အတြက္ ထည့္တာပါ ) ... ငရုတ္သီးစိမ္းညွပ္ထည့္လို႔ ငါးကို အရည္လံုးဝ မခမ္းရင္ေတာင္ အရည္စည္းေလးခ်က္လိုက္ပါ ... မက်ည္းမွည့္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ပါ ... အခ်ဳိ အငန္ အရသာကေတာ့ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္သေလာက္ ထည့္လို႔ရပါတယ္ .... ငါးေလးအိုးကပ္လာျပီဆိုရင္ ငပိေလးေရေဖ်ာ္ထည့္ပါ ... နံနံပင္အုပ္ျပီး ခဏအဖံုးဖံုးထားပါ ... အရည္ေလးခမ္းျပီး ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္လာရင္ စားဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ .... အဖံုးဖြင့္လိုက္တာနဲ႔ ညွီနံ႔လံုးဝမထြက္ဘဲ အသားႏူးေနတဲ့ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ငါးကေလး အိုးကပ္ကို ရမွာပါ ...

မွတ္ခ်က္ - ငါးအသားကို ဒီအတိုင္းခ်က္စားတဲ့ အရသာနဲ႔ ႏူးညံ့မႈမ်ဳိးကို ေၾကာ္ျပီးျပန္ခ်က္ထားတဲ့ ငါးမွာ မရႏိုင္ပါဘူး ...
ဘယ္ေလာက္ပဲ ငါးညွီနံ႔ကို ေၾကာက္တဲ့သူျဖစ္ျဖစ္ နည္းစနစ္မွန္မွန္ စိတ္ရွည္ရွည္ ခ်က္ရင္ ဟင္းေကာင္းေလး စားရမွာပါ ... အခ်ိန္လည္း မၾကာတဲ့အတြက္ လုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ ... က်န္းမာေရးအတြက္လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ..... ဒီမွာ ငါးေသးေလးဝယ္ရခက္လို႔ အေကာင္နည္းနည္းၾကီးတာကို ခ်က္ထားလိုက္ပါတယ္ ..... အရိုးပါဝါးစားႏုိင္တဲ့ ငါးကေလးေတြဆို ပိုအဆင္ေျပပါတယ္ .........

ခရမ္းသီး + ပဲျပားသီး + ငနီတူ ဟင္းေလွာ္ (ငပိချခဴ အိုးကပ္ေခ်) ... လယ္ဟင္းးးးးးးးးးးးး ... ကြ်န္မ ေျမာက္ဦးနယ္က ရြာတစ္ရြာကို ေရာက္ဖူးပါတ...


ခရမ္းသီး + ပဲျပားသီး + ငနီတူ ဟင္းေလွာ္ (ငပိချခဴ အိုးကပ္ေခ်) ...

လယ္ဟင္းးးးးးးးးးးးး ...

ကြ်န္မ ေျမာက္ဦးနယ္က ရြာတစ္ရြာကို ေရာက္ဖူးပါတယ္ ... အဲရြာေရာက္မွ ယာခင္းျပင္ အက်ယ္ၾကီး လယ္ကြက္ေတြျမင္ဖူးတာပါ ... ေရာက္ေရာက္ခ်င္းေန႔မွာပဲ ကိုယ့္အေရွ႕တင္ သြားခူးတဲ့ ဖရဲသီးနဲ႔ ခ်ဳိးလာတဲ့ ၾကံပင္ေတြ နဲ႔ အရင္ဆံုး ဧည့္ခံပါတယ္ ... ကိုယ္ေတြျမိဳ႕မွာ ဝယ္စားတဲ့ အရသာနဲ႔ ဘာမွ မဆိုင္ ... ဟင္းခ်က္ဖုိ႔ အသီးအရြက္ေတြဆိုလည္း ယာခင္းထဲက ခူးရံုပဲ ... ကိုယ့္ခင္းမွာ မရွိတဲ့ဟာဆို သူမ်ားခင္းသြားျပီး " အရီး ဟင္းတစ္နပ္စာယူသြားမယ္ေနာ္" ဆိုျပီး ခူးရံုပါပဲ ... အဲသလို ယာခင္းထဲက ခူးလာတဲ့ ခရမ္းသီး ၊ ပဲစင္ေပၚက ခူးထားတဲ့ ပဲျပားသီး နဲ႔ ရခိုင္ေဒသထြက္ ငနီတူေျခာက္ေလးကို ၾကာေတြပြင့္ေနတဲ့ ရြာဦးကန္ကေရေလးနဲ႔ ေသခ်ာေရေဆးျပီး ေျမအိုးကင္းေလးထဲထည့္ ... ရခိုင္ေဒသထြက္ ငပိေလးအနည္းငယ္ထည့္ ... ယာခင္းကထြက္တဲ့ အစပ္မမ်ားတဲ့ ငရုတ္သီးပြပြေလးေတြကို ဓါးေလးနဲ႔ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ျပီး မွ်င္ပုစြန္ေလးနည္းနည္းနဲ႔ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး အိုးဖံုးေလးဖံုးထားျပီး ထင္းေခ်ာင္းေတြ မီးေမႊးထားတဲ့ ဖိုခေလာက္သံုးခုနဲ႔ မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ဟင္းအိုးဆူလာ ၊ ဟင္းနံ႕ေလးေမႊးျပီး ထြက္လာတဲ့အထိထားထားျပီးရင္ေတာ့ ရခိုင္ယာခင္းထမင္းဝိုင္းေလးအတြက္ အနံ႕အရသာျပည့္စံုရံုမက က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့အျပင္ ခုခူး ခုခ်က္ထားတဲ့ လတ္ဆတ္တဲ့ အသီးအရြက္ရဲ႕ အခ်ဳိအရသာပါ ထပ္ေလာင္းထားတဲ့ ယာခင္းဟင္းတစ္မယ္ ရပါျပီ .... ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ရည္ၾကဲေလးတစ္ခြက္ နဲ႔ ျမင္းခြါရြက္ ေသးေသးေလး ၊ မုန္လာပင္ေပါက္ ေသးေသးေလးကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး သိပ္မစပ္တဲ့ ငရုပ္ပြကိုမီးဖုတ္ျပီး ငပိေထာင္းေလးပါလိုက္မယ္ဆို ေတာ္ေတာ္ကို အရသာရွိတဲ့ ထမင္းဝိုင္းေလး တစ္ဝိုင္းျဖစ္ပါျပီ 

ရေကြက်သုတ် (ကင်းမွန်သုတ်)   ေရၾကက္သုတ္ (ကင္းမြန္သုတ္) သုပ္နည္း -   ကင္းမြန္ကို အထဲက အႏွစ္ေတြထုတ္၊ ေက်ာမွာပါတဲ့ အၾကည္လႊာ၊ ေခါင္းေပၚက လက...


ရေကြက်သုတ် (ကင်းမွန်သုတ်)  ေရၾကက္သုတ္ (ကင္းမြန္သုတ္)

သုပ္နည္း -

 ကင္းမြန္ကို အထဲက အႏွစ္ေတြထုတ္၊ ေက်ာမွာပါတဲ့ အၾကည္လႊာ၊ ေခါင္းေပၚက လက္ေခ်ာင္းေတြရဲ႕ အလယ္က အလံုးေလး နဲ႔ မ်က္လံုးေတြ ထုတ္လုိက္ပါ ... အေရခြံ ခြါလိုက္ပါ ... ျပီးရင္ ေသခ်ာေဆးျပီး ပြတ္ပြတ္ဆူေနတဲ့ ေရေႏြးအိုးထဲထဲ့ျပီး ၅မိနစ္ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ေပးပါ ... ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ငပိစိမ္းစားအနည္းငယ္ကို မီးကင္ေပးပါ ... ျပီးရင္ မီးကင္ထားတဲ့ ငရုတ္သီးနဲ႔ ငပိစိမ္းစားကို ၾကက္သြန္ျဖဴေလး ထည့္ေထာင္းေပးပါ ... ျပဳတ္ထားတဲ့ ကင္းမြန္ကို ကပ္ေက်းေလးနဲ႔ အတံုးေလးေတြ ညွပ္လိုက္ပါ ... ျပီးရင္ အဆင္သင့္ေထာင္းထားျပီးတဲ့ ငရုပ္သီး ငပိေထာင္းနဲ႔ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာကို ထည့္ျပီး ေရာနယ္လိုက္ပါ ... သံပုရာသီးညွစ္ထည့္ျပီး ... အခ်ဳိ အငန္ ျမည္းပါ ... နံနံပင္ျဖဴးလိုက္တယ္ ဆိုရင္ပဲ ငပိမီးကင္နံ႔ေလး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ ၊ သံပုရာသီး နဲ႔ နံနံပင္နံ႔ေလး ေရာသမေမႊျပီး ထြက္လာတဲ့ ေမြးရနံ႔က ခံတြင္းပ်က္ေနသူကိုေတာင္ စားေကာင္းေအာင္ ဆြဲေဆာင္သြားပါလိမ့္မယ္ ...... တခ်ဳိ႕က ငရုတ္ေကာင္းေလးပါ ထည့္စားတတ္ပါတယ္ .....


ခရမ္းသီး ငသရြဲေျခာက္မီးဖုတ္သုပ္ ( ျမန္မာ အေခၚ - ခရမ္းသီး ငါးတံခြန္အေျခာက္ မီးဖုတ္သုပ္) ရခိုင္လို အင္ဗာရီ လို႔ေခၚတဲ့ ခရမ္းသီး အႀကီးႀကီး ...


ခရမ္းသီး ငသရြဲေျခာက္မီးဖုတ္သုပ္ ( ျမန္မာ အေခၚ - ခရမ္းသီး ငါးတံခြန္အေျခာက္ မီးဖုတ္သုပ္)

ရခိုင္လို အင္ဗာရီ လို႔ေခၚတဲ့ ခရမ္းသီး အႀကီးႀကီး ကို စို႔ေလးနဲ႔ တစ္လံုးလံုး ေနရာအႏွံ႔ထိုးေပးပါ ..... ၿပီးရင္ေတာ့ မီးေသြးမီးဖိုထဲ ထည့္ၿပီး ဟိုဘက္ ဒီဘက္ ျပန္လွန္ ဖုတ္လိုက္ပါ .... ငါးတံခြန္ အေကာင္ေသးကို ေသခ်ာ ပြတ္တိုက္ေပးၿပီး ႂကြပ္လာေအာင္ထိ မီးဖုတ္ / ကင္ေပးပါ ..... ၿပီးရင္ မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ငပိစိမ္းစားေလး နည္းနည္း မီးကင္ေပးထားပါ ..... ခရမ္းသီး ေမႊးၿပီး အိလာၿပီဆိုရင္ ထုတ္ၿပီး ေရနဲ႔ ပြတ္ေဆးေပးလိုက္ပါ .... အေပၚအေရခြံခြါေပးပါ .... ၿပီးရင္ ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ၿပီး ေျခေပးပါ .... ငါးတံခြန္ ႂကြပ္လာၿပီဆိုရင္ ေရနဲ႔ ပြတ္ေဆးေပးၿပီး (ေရသြန္ၿပီး မေဆးပါနဲ႔၊ အီသြားမွာ စိုးလို႔ပါ) ေသးေသးေလးေတြ ပိုင္း ၊ ခရမ္းသီး ဇလံုထဲ ထည့္ေပးပါ ....

မီးကင္ထားတဲ့ ငရုတ္သီး နဲ႔ ငပိကို ဂ်င္းအနည္းငယ္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ (ဂ်င္းမထည့္ဘဲလည္း စားၾကပါတယ္) .... ႀကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းေပးပါ ..... (ထည့္ေလ့ထည့္ထေတာ့ မရွိသေလာက္ပါပဲ) .... ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ ..... ၿပီးရင္ေတာ့ ခရမ္းသီးနဲ႔ ငါးေျခာက္ထည့္ထားတဲ့ ဇလံုထဲကို ငရုတ္သီးေထာင္း ၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ေပးၿပီး အခ်ဳိ အငန္ မိမိသေဘာက်ထည့္ ေရာနယ္ေပးပါ .... မက်ည္းႏွစ္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ေပးပါ .... ေနာက္ဆံုး နံနံပင္အုပ္ေပးလိုက္ရင္ မီးဖုတ္နံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔ ေမႊးအိေနတဲ့ ခရမ္းသီး ငါးတံခြန္သုပ္ကို ရပါၿပီတဲ့ရွင္ .......

ငါးကေလး ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ရခိုင္ဟင္း (ငလံုးေခ် ငရုတ္ခ်က္) ဒီနည္းက ရိုးပါတယ္ .... ဒါေပမယ့္ ဆီသိပ္မပါဘဲ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ေလးက က်န္းမာေရးအတြက္ပါ အေထာက...


ငါးကေလး ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ရခိုင္ဟင္း (ငလံုးေခ် ငရုတ္ခ်က္)

ဒီနည္းက ရိုးပါတယ္ .... ဒါေပမယ့္ ဆီသိပ္မပါဘဲ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ေလးက က်န္းမာေရးအတြက္ပါ အေထာက္အကူျဖစ္ေစပါတယ္ ..........

အ႐ိုးပါစားႏိုင္တဲ့ ငါးကေလး (ဆူးသိပ္မပါတဲ့)ကို ေသခ်ာေဆးေပးပါ ...... ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴကို ဆႏြင္းမႈန္႔ေလးထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ ..... ငရုတ္သီးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သေလာက္ အျခမ္းေလးေတြ စိတ္ေပးထားပါ ...... ခ်က္မယ့္အိုးထဲကို ငါးကေလး ၊ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ႏွစ္ ၊ ငရုတ္သီးျခမ္းေလးေတြ နဲ႔ ဆီပါတယ္ဆိုရံုေလာက္ထည့္ေပး ေရလိုသေလာက္ေလးထည့္ အဖံုးေလးဖံုးျပီး ခ်က္ေပးပါ ..... အရသာမႈန္႔ နဲ႔ ဆားကို မိမိၾကိဳက္သေလာက္ထည့္ေပးပါ ...... ေရဆူလာျပီး ငါးေလးပါက်က္ျပီဆိုရင္ေတာ့ မက်ည္းႏွစ္ေလး ေရေဖ်ာ္ထည့္ေပးပါ ....... အရသာ ခ်ဥ္ ငံ စပ္ မိမိအၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ နံနံပင္ေလး အုပ္ေပးပါ ........

အနံ႔ အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုျပီး ဆီသိပ္မပါတဲ့တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းတဲ့ အရိုးပါစားႏိုင္တဲ့ ငါးကေလး ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ဟင္းကို ရပါျပီ

ဝခ်ဳိင့္သီးေထာင္း (ေဂြးသီးေထာင္း) ဝခ်ဳိင့္သီးကို အခြံခြါ ေသခ်ာေဆးေပးပါ ..... ျပီးရင္ေတာ့ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးျပီး ေရစိမ္ထားပါ ...... ငရု...


ဝခ်ဳိင့္သီးေထာင္း (ေဂြးသီးေထာင္း)

ဝခ်ဳိင့္သီးကို အခြံခြါ ေသခ်ာေဆးေပးပါ ..... ျပီးရင္ေတာ့ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးျပီး ေရစိမ္ထားပါ ...... ငရုတ္သီးစိမ္း မီးကင္ ျပီး ငပိေလးနဲ႔ ေထာင္းေပးပါ ...... အဆင္သင့္အတံုးေလးေတြတံုးထားတဲ့ ဝခ်ဳိင့္သီးကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ ...... ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ေပးပါ ...... အနံ႔ေလး ေမႊးပါတယ္ ....... အခ်ဳိ အငန္ မိမိၾကိဳက္သလိုထည့္ပါ ...... ျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ ခြက္ေလးမွာထည့္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ ဆို အရမ္းစားေကာင္းပါတယ္ ......

ငမန္းေျခာက္ သုပ္ ......... ျပဳလုပ္ပံု ငမန္းေျခာက္ကို ေသခ်ာ ေရေဆးျပီး အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ .... အသားေလးေတြ ေပ်ာ့သြားျပီ ဆိ...


ငမန္းေျခာက္ သုပ္ .........

ျပဳလုပ္ပံု

ငမန္းေျခာက္ကို ေသခ်ာ ေရေဆးျပီး အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ .... အသားေလးေတြ ေပ်ာ့သြားျပီ ဆိုရင္ အေရခြံမွာပါတဲ့ သဲလိုအရာေလးေတြ ေသခ်ာ ပြတ္ျပီး ေဆးေပးပါ ... ျပီးရင္ အသားေလးေတြ ေျခြထားပါ ... ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ စိမ္းစားငပိ မီးကင္ ျပီး ေထာင္းပါ ... ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းပါ ထည့္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္ ... ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးျပီး ေျခြထားတဲ့ငါးေျခာက္ျပဳတ္အသားေလးေတြ ငရုတ္သီး ငပိေထာင္းရယ္ သံပုရာသီးရယ္ထည့့္ျပီး ေရာနယ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္ ... ခ်ဥ္ ငံ ျမည္းျပီး အရသာအၾကိဳက္ေတြ႕သြားျပီ ဆိုရင္ နံနံပင္ေလး အုပ္ေပးလိုက္ပါ .................................

ငနီတူေလွာ္ ရခိုင္သုပ္ ... ခ်က္နည္း .... ငနီတူ အေကာင္ေသးေလးကို ေသခ်ာၾကြပ္ေနေအာင္ေလွာ္ထားပါ ... ငရုပ္သီးစိမ္း နဲ႔ ရခိုင္ စိမ္းစားငပိကို...


ငနီတူေလွာ္ ရခိုင္သုပ္ ...

ခ်က္နည္း ....

ငနီတူ အေကာင္ေသးေလးကို ေသခ်ာၾကြပ္ေနေအာင္ေလွာ္ထားပါ ... ငရုပ္သီးစိမ္း နဲ႔ ရခိုင္ စိမ္းစားငပိကို မီးကင္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္ေကာင္းေလးထည့္ျပီး ေထာင္းပါ ... ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး သုပ္ပါ ... အခ်ဳိ အငံျမည္းျပီးရင္ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ပါ ... ေနာက္ဆံုးမွ နံနံပင္ေလး အုပ္ေပးလိုက္ပါ ... ဒါဆိုရင္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာရွိတဲ့ ငနီတူေလွာ္ ရခိုင္သုပ္ေလး ရပါျပီ ....

ဝက္နားရြက္သုပ္ ............ ဝက္နားရြက္ကို အမ်ဳိးမ်ဳိးသုပ္စားၾကပါတယ္ ....... သခြါးသီးပါးပါးလွီး ၊ ငရုတ္ဆီနဲ႔စပ္ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ...


ဝက္နားရြက္သုပ္ ............

ဝက္နားရြက္ကို အမ်ဳိးမ်ဳိးသုပ္စားၾကပါတယ္ ....... သခြါးသီးပါးပါးလွီး ၊ ငရုတ္ဆီနဲ႔စပ္ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနည္းနည္းထည့္ ျပီး ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ေလးနဲ႔ သံပုရာခ်ဥ္ေလးနဲ႔လည္း သုပ္စားၾကသလို ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငပိမီးကင္ျပီးလည္း အရင္တစ္ခါေပးခဲ့တဲ့ ဝက္အူမၾကီးသုပ္နည္းလိုမ်ဳိးလည္း သုပ္စားၾကပါတယ္ ....... ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ဝက္အူမၾကီးသုပ္နည္းလို သုပ္ထားတာကို အရင္ေပးပါ့မယ္ ...... ေနာက္တစ္ခါက်မွ သခြါးသီး ၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ေလးနဲ႔ သုပ္တဲ့နည္းကို ေပးပါမယ္ ............. ဝက္နားရြက္ဟာ အဆီအသား သိပ္မပါဘဲ အေၾကာႏုေလးေတြသာျဖစ္တဲ့အတြက္ စားရတာ အီမသြားဘဲ အရသာရွိပါတယ္ ........

ဝက္နားရြက္ကို မသုပ္ခင္မွာ ေသခ်ာ အထပ္ထပ္ေဆးေပးဖို႔လိုပါတယ္ ..... အေမႊးေလးေတြပါလာရင္ ေသခ်ာႏႈတ္ေပးရမွာပါ ...... သန္႔စင္ျပီးသား ဝက္နားရြက္ေလးကို ဝယ္တာက ပိုအဆင္ေျပပါတယ္ ..... ဆားေတြ ၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ေတြနဲ႔ ေဆးတဲ့အျပင္ကို ေရေႏြးနဲ႔ပါ ေသခ်ာအထပ္ထပ္ ေဆးေပးရမွာပါ .......

ေဆးျပီးသား ဝက္နားရြက္ကို ဂ်င္း၊ ငါးငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ နယ္ျပီး ေသခ်ာျပဳတ္ေပးပါ ....... ေရေႏြးကို ဆူရံုမက မိနစ္ ၄၀ ေလာက္ ျပဳတ္ေပးရမွာပါ ....... က်က္ျပီဆိုတဲ့အခါမွ ဆယ္ျပီး သုပ္ဖို႔ အတံုးေသးေလးေတြ ညွပ္ေပးပါ ....... ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ မွ်င္ငပိေလးကို အိုးကင္းေလးထဲထည့္ျပီး ေလွာ္ေပးပါ ....... ျပီးရင္ေတာ့ ေလွာ္ထားတဲ့ ငရုတ္သီး ၊ ငပိကို ၾကက္သြန္ျဖဴေလးထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ ...... ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားပါ ....... နံနံပင္ပါေရေဆးျပီး လွီးထားေပးပါ .....