Cook tutor

Myanmar All Traditional food. Food Tutorial. Food cook Tutorial. Myanmar Food cook Tutorial.

Zawgyi ၾကက္သား အာလူးဟင္း ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ၁- ၾကက္သား -   ၅၀ က်ပ္သား ၂- အာလူး ၄၀ က်ပ္သား ၃- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လုံး အေစ့ထုတ...

ကြက်သား အာလူးဟင်း (ၾကက္သား အာလူးဟင္း)




Zawgyi
ၾကက္သား အာလူးဟင္း

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

၁- ၾကက္သား -  ၅၀ က်ပ္သား
၂- အာလူး ၄၀ က်ပ္သား
၃- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လုံး အေစ့ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ
၄- ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံးပါးပါးလွီးပါ
၅- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္စာ ပါးပါးလွီးပါ
၆- နံနံပင္ လက္တဆုတ္စာ ပါးပါးလွီးပါ
၇- စႏြင္းမႈန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တဝွက္
၈- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တဇြန္း
၉- ၾကက္သားမႈန႔္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  ၁ ဇြန္း
၁၀- ေရလက္ဖက္ရည္ခြက္ ၃ ခြက္
၁၁- ဂ်င္း ၁ လက္မခန႔္တတုံး
၁၂- ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၃- င႐ုပ္မႈန႔္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( အစပ္ႀကိဳက္လၽွင္ င႐ုပ္စိမ္းအမွဲ႕ေတာင့္ ေထာင့္ထဲ့နိုင္ပါတယ္)

ခ်က္နည္း

၁- အရင္ဆုံး ဇလုံထဲတြင္ (ၾကက္သား-ဆား-ၾကက္သားမႈန႔္- စႏြင္း-င႐ုပ္မႈန႔္-င႐ုပ္ေကာင္း-ဂ်င္း) တို႔ကို သမေအာင္ေရာက္ႏွယ္လိုက္ပါ။
၂- ၿပီးမွ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာလၽွင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို ထဲ့ပါ ၃  မိနစ္ခန႔္ထားပါ ၿပီးလၽွင္ ေရာႏုယ္ထားတဲ့ၾကက္သားကိုထဲ့ပါ  ၃ မိနစ္ထိခ်က္ေပးပါၿပီးလၽွင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ည္သီးကိုထဲ့ပါ။
၃- ထိုေနာက္ အလူး- ေရ၃ ခြက္ထည့္ကာ အဖုံးအုပ္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန႔္ ၾကက္သား ႏွင့္ အာလူးႏူးသည္အထိခ်က္ေပးပါ။
၄- အသားအလူးႏူးလၽွင္ အရသာ ေပါ့အငံ ျမဲၿပီး နံနံပင္-ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ား ျဖဴးကာ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၅- အရသာ ရွိၿပီး အနံ့ေမႊးေသား ၾကက္သား အာလူး ဟင္းကိုသုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။




Unicode
ကြက်သား အာလူးဟင်း

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

၁- ကြက်သား -  ၅၀ ကျပ်သား
၂- အာလူး ၄၀ ကျပ်သား
၃- ခရမ်းချဉ်သီး ၃ လုံး အစေ့ထုတ်ပြီး ပါးပါးလှီးပါ
၄- ကြက်သွန်နီ ၂ လုံးပါးပါးလှီးပါ
၅- ကြက်သွန်မြိတ် စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်စာ ပါးပါးလှီးပါ
၆- နံနံပင် လက်တဆုတ်စာ ပါးပါးလှီးပါ
၇- စနွင်းမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန် တဝှက်
၈- ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန် တဇွန်း
၉- ကြက်သားမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း  ၁ ဇွန်း
၁၀- ရေလက်ဖက်ရည်ခွက် ၃ ခွက်
၁၁- ဂျင်း ၁ လက်မခန့်တတုံး
၁၂- ဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
၁၃- ငရုပ်မှုန့် စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ( အစပ်ကြိုက်လျှင် ငရုပ်စိမ်းအမှဲ့တောင့် ထောင့်ထဲ့နိုင်ပါတယ်)

ချက်နည်း

၁- အရင်ဆုံး ဇလုံထဲတွင် (ကြက်သား-ဆား-ကြက်သားမှုန့်- စနွင်း-ငရုပ်မှုန့်-ငရုပ်ကောင်း-ဂျင်း) တို့ကို သမအောင်ရောက်နှယ်လိုက်ပါ။
၂- ပြီးမှ ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီကို ထဲ့ပါ ၃  မိနစ်ခန့်ထားပါ ပြီးလျှင် ရောနုယ်ထားတဲ့ကြက်သားကိုထဲ့ပါ  ၃ မိနစ်ထိချက်ပေးပါပြီးလျှင် ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ခရမ်းချည်သီးကိုထဲ့ပါ။
၃- ထိုနောက် အလူး- ရေ၃ ခွက်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီး ၁၅ မိနစ်ခန့် ကြက်သား နှင့် အာလူးနူးသည်အထိချက်ပေးပါ။
၄- အသားအလူးနူးလျှင် အရသာ ပေါ့အငံ မြဲပြီး နံနံပင်-ကြက်သွန်မြိတ်များ ဖြူးကာ မီးပိတ်လိုက်ပါ။
၅- အရသာ ရှိပြီး အနံ့မွှေးသေား ကြက်သား အာလူး ဟင်းကိုသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

0 comments: