Zawgyi
ၾကက္သား အာလူးဟင္း
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁- ၾကက္သား
- ၅၀ က်ပ္သား
၂- အာလူး
၄၀ က်ပ္သား
၃- ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၃ လုံး အေစ့ထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ
၄- ၾကက္သြန္နီ
၂ လုံးပါးပါးလွီးပါ
၅- ၾကက္သြန္ၿမိတ္
စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္စာ ပါးပါးလွီးပါ
၆- နံနံပင္
လက္တဆုတ္စာ ပါးပါးလွီးပါ
၇- စႏြင္းမႈန႔္
လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တဝွက္
၈- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္
တဇြန္း
၉- ၾကက္သားမႈန႔္
လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀- ေရလက္ဖက္ရည္ခြက္
၃ ခြက္
၁၁- ဂ်င္း
၁ လက္မခန႔္တတုံး
၁၂- ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း
၂ ဇြန္း
၁၃- င႐ုပ္မႈန႔္
စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( အစပ္ႀကိဳက္လၽွင္ င႐ုပ္စိမ္းအမွဲ႕ေတာင့္ ေထာင့္ထဲ့နိုင္ပါတယ္)
ခ်က္နည္း
၁- အရင္ဆုံး
ဇလုံထဲတြင္ (ၾကက္သား-ဆား-ၾကက္သားမႈန႔္- စႏြင္း-င႐ုပ္မႈန႔္-င႐ုပ္ေကာင္း-ဂ်င္း) တို႔ကို
သမေအာင္ေရာက္ႏွယ္လိုက္ပါ။
၂- ၿပီးမွ
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာလၽွင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို ထဲ့ပါ ၃ မိနစ္ခန႔္ထားပါ ၿပီးလၽွင္ ေရာႏုယ္ထားတဲ့ၾကက္သားကိုထဲ့ပါ ၃ မိနစ္ထိခ်က္ေပးပါၿပီးလၽွင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ည္သီးကိုထဲ့ပါ။
၃- ထိုေနာက္
အလူး- ေရ၃ ခြက္ထည့္ကာ အဖုံးအုပ္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန႔္ ၾကက္သား ႏွင့္ အာလူးႏူးသည္အထိခ်က္ေပးပါ။
၄- အသားအလူးႏူးလၽွင္
အရသာ ေပါ့အငံ ျမဲၿပီး နံနံပင္-ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ား ျဖဴးကာ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၅- အရသာ ရွိၿပီး
အနံ့ေမႊးေသား ၾကက္သား အာလူး ဟင္းကိုသုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Unicode
ကြက်သား အာလူးဟင်း
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
၁- ကြက်သား
- ၅၀ ကျပ်သား
၂- အာလူး
၄၀ ကျပ်သား
၃- ခရမ်းချဉ်သီး
၃ လုံး အစေ့ထုတ်ပြီး ပါးပါးလှီးပါ
၄- ကြက်သွန်နီ
၂ လုံးပါးပါးလှီးပါ
၅- ကြက်သွန်မြိတ်
စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်စာ ပါးပါးလှီးပါ
၆- နံနံပင်
လက်တဆုတ်စာ ပါးပါးလှီးပါ
၇- စနွင်းမှုန့်
လက်ဖက်ရည်ဇွန် တဝှက်
၈- ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်
တဇွန်း
၉- ကြက်သားမှုန့်
လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
၁၀- ရေလက်ဖက်ရည်ခွက်
၃ ခွက်
၁၁- ဂျင်း
၁ လက်မခန့်တတုံး
၁၂- ဆီ စားပွဲတင်ဇွန်း
၂ ဇွန်း
၁၃- ငရုပ်မှုန့်
စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း ( အစပ်ကြိုက်လျှင် ငရုပ်စိမ်းအမှဲ့တောင့် ထောင့်ထဲ့နိုင်ပါတယ်)
ချက်နည်း
၁- အရင်ဆုံး
ဇလုံထဲတွင် (ကြက်သား-ဆား-ကြက်သားမှုန့်- စနွင်း-ငရုပ်မှုန့်-ငရုပ်ကောင်း-ဂျင်း) တို့ကို
သမအောင်ရောက်နှယ်လိုက်ပါ။
၂- ပြီးမှ
ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့်ပြီး ဆီပူလာလျှင် ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီကို ထဲ့ပါ ၃ မိနစ်ခန့်ထားပါ ပြီးလျှင် ရောနုယ်ထားတဲ့ကြက်သားကိုထဲ့ပါ ၃ မိနစ်ထိချက်ပေးပါပြီးလျှင် ပါးပါးလှီးထားတဲ့ ခရမ်းချည်သီးကိုထဲ့ပါ။
၃- ထိုနောက်
အလူး- ရေ၃ ခွက်ထည့်ကာ အဖုံးအုပ်ပြီး ၁၅ မိနစ်ခန့် ကြက်သား နှင့် အာလူးနူးသည်အထိချက်ပေးပါ။
၄- အသားအလူးနူးလျှင်
အရသာ ပေါ့အငံ မြဲပြီး နံနံပင်-ကြက်သွန်မြိတ်များ ဖြူးကာ မီးပိတ်လိုက်ပါ။
၅- အရသာ ရှိပြီး
အနံ့မွှေးသေား ကြက်သား အာလူး ဟင်းကိုသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
0 comments: