ငါးကင္လုုပ္နည္းေမးထားတဲ ့သူမ်ားအတြက္ အနံ ့ေမြွးေမြွးငါးကင္ေလးပါ။ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ၁။ စလားဗီးယား ငါး (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ငါး - ၁ ေက...
ငါးကင္
ငါးကင္လုုပ္နည္းေမးထားတဲ ့သူမ်ားအတြက္ အနံ ့ေမြွးေမြွးငါးကင္ေလးပါ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ စလားဗီးယား ငါး (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ရာ ငါး - ၁ ေကာင္
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ (သိုု ့) အနည္းငယ္ (ငါးအေကာင္ အျကီးအေသးေပၚမူတည္ရ်္)
၃။ ဂ်င္း - လက္တဆစ္
၄။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ မြွာ
၅။ နံနံပင္ - ၁၀ ပင္
၆။ ရွမ္းနံနံ - ၁၀ ပင္
၇။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
၈။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ (တရုုတ္မပုုံ ပုုလင္း) (မရွိလွ်င္ ငရုုတ္သီးအျကမ္းမွဳန္ ့နွင့္ တရုုတ္မဆလာကိုု ဆီသပ္ထားပါ။)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ငါးကိုု သန္ ့စင္ျပီး တဖက္တခ်က္ဆီကိုု မြွန္းထားပါ။ ဂ်င္း နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၂။ ဂ်င္းနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ မွ အ၇ည္ကိုု ငါးေပၚသိုု ့အနွံ ့ညွစ္ခ်ပါ။ ဗိုုက္သားထဲကိုု ပါ ညွစ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ ဆားျဖင့္ ငါး အနွံ ့သုုတ္ပါ။
၃။ အရည္ညွစ္ထားေသာ ဂ်င္း၊ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ ရွမ္းနံနံ၊ နံနံပင္ တိုု ့ကိုု ေထာင္းပါ။ ေထာင္းထားေသာအစာပလာမ်ားကိုု ငါးရဲ ့ဗိုုက္သားထဲကိုု အစာသြပ္ပါ။
၄။ ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ကိုု ငါးရဲ ့မ်က္နွာျပင္ ၂ ဖက္လုုံးကိုု စုုတ္တံ ျဖင့္သုုတ္ထားပါ။
၅။ ငါးကင္လိုု ့ရပါျပီ။ ငါးကင္ေနစဥ္မွာ ငါးရဲ ့မ်က္နွာျပင္ကိုု ငရုုတ္သီးဆီခ်က္ျဖင့္ သုုတ္ေပးပါ။ (အစပ္ျကိုုက္လွ်င္ ငရုုတ္သီးအဖတ္ေတြပါ သုုပ္ပါ။) ငါးကင္ကင္မည့္ သံျပားကိုလဲဆီသုတ္ပါ။ ငါးအေရခြံမ်ား ကပ္မသြားေအာင္လို ့ပါ။
Share This
About author: Cook tutor
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments: